باقالی پلو با گوشت

باقالی پلو با گوشت

5 / 0
[ 0 رای ]

باقالی پلو با گوشت

باقالی پلو با گوشت

این روزها که فصل باقالی است می توانید با تنوع بخشیدن به برنامه غذایی خود و تهیه این غذای خوشمزه ,سفره خود را رنگین تر کنید.

نکته مهم.

اگر از نحوه پخت یك غذا اطلا عا تی ندارید می توانید با ما تماس بگیرید
سوال نمائید البته گفته ها را یاداشت كنید كه چیزی از قلم نیفتد یا اینكه می توانید از كتابهای آشپزی استفاده كنید در هردو صورت یادداشتها را قبل از شروع آشپزی چندین با مرور كنید و مواد لازم را تهیه كنید هرگز از اینكه از دیگران سوال كنید خجالت نكشید بلكه پرسیدن باعث می شود تجربه شما بیشتر شده و بتوانید غذاهای خوشمزه و مطبوعی را طبخ كنید .

مواد لازم:
۱۰۰۰گرم برنج ایرانی
۵۰۰ گرم ماهیچه گوسفندی
۳۰۰ گرم شوید خشک
۴۰۰ گرم باقلا سبز ایرانی
(متوسط)یک عدد پیاز سرخ شده
یک قاشق چای خوری زعفران
یک فنجان روغن هسته انگور(روغن مایع)
نمک و فلفل به مقدار دلخواه

طرز تهیه :
چربی های ماهیچه را از آن جدا کنید کاملا تمیز شود.ماهیچه ها را به همراه پیاز سرخ شده و نمک و فلفل و روغن در حرارت خیلی کم به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزید. شویدها را به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید. برنج را مطابق دستور غذای پلو بپزید. دو دقیقه قبل از اینکه برنج را آبکش کنید باقالی ها را به آن اضافه کنید. برنج و باقالی را به آرامی آبکش کنید. ¼ پیمانه آب و روغن را در قابلمه بریزید و حرارت دهید. در همین حین برنج و باقالی و شوید را در داخل قابلمه بریزید . پس از چند دقیقه روی در قابلمه را با دمکنی و یا دو لایه دستمال حوله ای بپوشانید. زعفران را با یک قاشق غذاخوری آب داغ مخلوط کنید. با ۶ قاشق برنج در ظرف جداگانه مخلوط کنید. برنج را در ظرف بریزید و برنج آغشته به زعفران را به روی آن اضافه کنید.

روش دوم

باقالی پلو با گوشت

مواد لازم :

برنج

باقالی

شوید

ران گوسفند ( یا ـ ماهیچه یا ـ مرغ )

زعفران سائیده

نمك

كرفس

پیاز

هویج

مراحل تهیه:

۱- گوشت را به قطعات درشت برش داده و با شاخه كرفس و هویج و پیاز آب پز می كنــید ودر انتهای پخت نمك را اضافه می نمائید طوری كه بعد از پخت نصف لیوان آب با قالی مانده باشد .
۲- البته در مورد ماهیچه می توان آن را برش نداد و آبپز نمائید ودرسته در لابه لای برنج قراردهید .
گوشت مرغ را باشاخه ای كرفس و هویج آبپز نمائید كه بعد از پخت نصف لیوان آب داشته

باشد.

۳- شوید را كاملأ خرد می كنید بهتر است همیشه از شویـــد تازه استفاده گـردد چون شوید خشك طعم باقالی پلو را عوض می كند .

در صورتی كه شوید تازه در فریزر نگهداری می شود سعی شود موقع دم كردن برنج از فریزر خـارج كـرده و با فشار دست آن را به صورت پودر در آورده و لابه لای برنـج بپاشید .

۴- اگر باقالی دیر پز و رنگ آن زرد باشد در دیگی كه بناست برنج ریخته شود اول باقالی را ریخته پس از دو سه جوش برنج را به آن اضافه می كنید ولی اگر باقالی زود پز است با برنــج در دیگ ریخته شود .

۵- برنج و باقالی را در دیگ ریخته تا اینكه باقالی و برنج مغز پخت شود ودر آبكش بریزید .

۶- اگر بخواهید كه رنگ باقالی پلو كمی سبز رنگ باشد قبل از اینكه برنج را به آبكش بریزید . كمی شوید را داخل آب برنج ریخته و سپس برنج را آبكش می كنید .
۷- ته دیگ كمی روغن بریزید و مقداری از مخلوط برنج و باقالی را در دیگ ریخته و سپس شوید را بر روی آن بپاشید این عمل را تكرار كنید تا اینكه برنج و باقالی و شوید تمام شود و بگذارید كه برنج دم بكشد.
۸- زعفران سائیده شده را با كمی آب گرم مخلوط و حل نمائید.

۹ – یك یا دو كفگیر از برنج را برداشته و با زعفران آبكرده مخلوط كنید .
۱۰- برنج را در دیس ریخته و لابه لای آن گوشت را قرار دهید و سپس برای تزئین از برنج زعفرانی استفاده كنید .

آشنائی به محیط آشپزخانه:

– آشنائی كامل به محیط آشپز خانه و هر وسیله ای در كجا قرار دارد كه در صورت نیاز دنـبال آن زیاد نگردید .

– آشنائی كامل به وسائل آشپز خانه و نحوه استفاده از آن مثلا هر قبلمه برای چند نفر می توان برنج را آماده كرد .

– آشنائی كار با گاز – فر – مایكروفر …

– تبدیل درجه فارنهایت به سا نتیگراد و بر عكس

– در بكارگیری فر بعضی از گازهای خارجی درجه بصورت فارنهایت نوشته شده است كه برای تبدیل آن به سانتیگراد باید مراحل زیر را انجام دهید .

– با اعتماد به نفس و با حوصله كار را شروع كنید .

– وسائل را به ترتیب تهیه غذا روی میز آشپز خانه بگذارید كه دور بر شما شلوغ نشود .

– برای درجه فارنهایت به سانتیگراد از فرمول زیر استفاده كنید .

– F = C x 9/5 + 32
– حرف اف ( F ) فارنهایت

– حرف سی ( C ) سانتیگراد
– مثال : اگر بخواهیم ۱۵۰ درجه سانتیگراد را به فارنهایت تبدیل كنیم مقدار آنرا در فرمول فوق و فرمول را حل نمائید .
فرنهایت F = 150 x 9/5 = 270 + 32 = 302

– مثال : اگر بخواهیم ۳۲۰ درجه فارنهایت را به سانتیگراد تبدیل كنیم مراحل زیر را انجام دهید .

C = ( F – ۳۲ ) x 5/9

سانتیگراد C = ( 320 – ۳۲ ) x 5/9 = 160

دیدگاه کاربران 0
  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.