حلیم گندم جنوب (خوزستان)

حلیم گندم جنوب (خوزستان)

5 / 0
[ 0 رای ]

حلیم گندم جنوب (خوزستان)

حلیم گندم جنوب (خوزستان)

مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
گندم ۴۰۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
گوشت سردست یا گردن ۵۰۰ گرم
سینه مرغ ۲۵۰ گرم
شیر ۱ لیتر
خامه ۲۰۰ گرم
نمك، دارچین، شكر به میزان لازم

طرز تهیه:
گندم و برنج را كه از ۱۲ ساعت قبل خیس نموده‏ اید با ۲ لیتر آب روی حرارت ملایم قرار داده تا كاملا پخته شود و بعد با گوشت كوب برقی یا مخلوط كن نیمی از آن را له كنید.
گوشت را با یك عدد پیاز و مقدار كمی فلفل و۱ لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا پخته شود.
در پایان ساعت اول مرغ را نیز اضافه كنید تا گوشت و مرغ كاملا پخته شود و آب آن كه كشیده شد آن را ریش نموده و داخل گندم ریخته و هم بزنید تا آب گندم و گوشت كشیده شود.
كم ‏كم شیر را اضافه نمایید تا زمانی كه حلیم، كِش دار و نرم شود.
نمك آن را اندازه نموده، خامه را اضافه كنید و شعله را خاموش نمایید.
روی حلیم را با شكر و دارچین تزیین نمایید.
نكات:
* در بعضی شهرها مثل مشهد روی حلیم را با قیمه تزیین می ‏كنند، كه در این صورت شكر حذف می‏ شود.
* در تهران حلیم با گوشت بوقلمون مرسوم می ‏باشد.
* اگر حلیم را صاف می ‏خواهید بهتر است به جای گندم پوست كنده از بلغور گندم استفاده كنید.
* اگر بخواهید حلیم شما دانه ‏دار باشد آن را داخل چرخ نریزید.
* برای گرفتن سبوس گندم، پیش از آن كه گندم را با گوشت تركیب نمایید آن را از صافی رد كنید.
* برای گرفتن بوی زهم گوشت می ‏توانید گوشت را با مقداری نخود بپزید و در پایان نخود را جدا نمایید(می ‏توان نخود را نیز با مواد كوبید.)
انرژی كل: ۴۰۰۰ كیلو كالری

دیدگاه کاربران 0
  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.