طرز تهیه باقلاقاتق(غذای سنتی گیلان)

طرز تهیه باقلاقاتق(غذای سنتی گیلان)

5 / 0
[ 0 رای ]

طرز تهیه باقلاقاتق(غذای سنتی گیلان)

طرز تهیه باقلاقاتق(غذای سنتی گیلان)

مواد لازم:
۲۵۰ گرم
لوبیای مخصوص باقلاقاتق
۲۰۰ گرم
کره
یک بوته
سیر
۴-۳ عدد
تخم مرغ
۲/۱ فنجان یا شوید تازه : ۱۰۰ گرم
شوید خشک
یک قاشق چایخوری
زرد چوبه
به مقدار لازم
نمک و فلفل
طرز تهیه :
لوبیای مخصوص باقلا قاتق را شسته و یک روز قبل آن را خیس می کنیم . سپس پوست آن را می گیریم . سیر را پوست گرفته و خرد می کنیم و با کره کمی تفت می دهیم . باقلای پوست گرفته را اضافه می کنیم و خوب تفت می دهیم . زرد چوبه و شوید را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم . به باقلا آنقدر آب اضافه می کنیم تا یک بند انگشت روی آن را آب بگیرد . شعله را ملایم کرده و می گذاریم بپزد ، ولی له نشود . نمک و فلفل آن را میزان کرده و ۳ عدد تخم مرغ را هم می زنیم و به خورشت اضافه می کنیم و در ظرف را می گذاریم تا تخم مرغ ها کمی سفت شوند و سپس آن را در ظرف می کشیم . یکی از تخم مرغ ها را نیمرو کرده و در وسط ظرف خورشت قرار می دهیم .
یادآوری :
۱- اگر لوبیای باقلا قاتق را کمی سرخ کنیم ، هنگام پختن له نمی شود .
۲- این نوع خورش باید کمی آب داشته و جا افتاده باشد .
نکات تغذیه ای :
در تهیه این غذا از گوشت استفاده نشده است ، ولی نگران نباشید زیرا تخم مرغ یک جانشین مناسب برای گوشت است . انرژی حاصل از یک عدد تخم مرغ ۷۵ کالری است که معادل انرژی یک واحد ( ۳۰گرم) گوشت با چربی متوسط است . لوبیای مخصوص باقلاقاتق نیز منبع پروتئین گیاهی خوبی است که همراه با تخم مرغ ، باعث افزایش کیفیت پروتئین غذا در حد پروتئین گوشت می شود . این غذا را هم می توان با پلو و هم با نان میل کرد . انرژی این غذا در کل ، ۲۷۲۸ کالری است که اگر توسط ۵ نفر میل شود سهم هر فرد از انرژی ۵/۵۴۵ کالری خواهد بود .

دیدگاه کاربران 0
  • نظرات شما پس از بررسی و تایید نمایش داده می شود.
  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد مطلب بالا ارسال کنید.